Paatero: Krp:n salaisessa rekisterissä on yli 200 000 nimeä!

Poliisiylijohtaja Mikko Paatero ei suostu kertomaan, onko entisen kilpa-autoilijan Mika Salon nimi keskusrikospoliisin epäiltyjen rekisterissä vai ei. Paateron mukaan on valitettavaa, että Salon nimi on tässä yhteydessä vuotanut julkisuuteen.

”On valitettavaa, että joku on tämän suullisesti vuotanut. Kyllä tämä varmaan yritetään selvittää, koska periaatteessa kysymys on virkavirheestä. Mutta suullisten tietojen ulospäin antamista on aika vaikea tutkia, kun on olemassa tämä lähdesuoja”, hän sanoi Helsingin Sanomille tiistaina.

Suomen Kuvalehti kertoi maanantaina, että Salon nimi olisi päätynyt epäiltyjen rekisteriin. Myös keskusrikospoliisi kieltäytyy kommentoimasta Mika Salon mahdollista päätymistä epäiltyjen rekisteriin.

”Kun puhutaan salaisesta rekisteristä, niin sen tiedot ovat silloin salaisia. Tähän ei liity mitään kommentoitavaa”, sanoo keskusrikospoliisin päällikkö Rauno Ranta. Hän ei suostu sen enempää vahvistamaan kuin kiistämäänkään, ovatko Mika Salon tiedot olleet rekisterissä.

Salo on itse julkisuudessa kertonut, että hänen nimensä on ollut listalla. Entisen formulakuljettajan nimi on noussut esiin muun muassa muutamassa moottoripyöräjengeihin liittyvässä oikeusjutussa. Häntä ei ole varsinaisesti yhdistetty näissä jutuissa mihinkään lainvastaiseen toimintaan. Erään oikeuskäsittelyn yhteydessä mainittiin Salon käsivarteen tatuoitu teksti Big Red Machine 81 Support Finland. Se on yhdistetty moottoripyöräjengi Helvetin Enkeleiden toimintaan.

Tagit: keskusrikospoliisi, suomi